web analytics

Cruises, vaccinaties en maskers

Sommige cruisemaatschappijen passen vanaf september 2022 hun vaccinatie- en testbeleid rond COVID-19 aan. Een aantal cruise maatschappijen aanvaarden niet-gevaccineerde passagiers aan boord op voorwaarde dat ze eerst negatief testen op COVID-19.

Ook hoeven voor veel afvaarten volledig gevaccineerde passagiers niet langer een negatief COVID-19-testresultaat voor te leggen.

Houd er wel rekening mee dat het beleid inzake test- en vaccinatievereisten varieert van cruisemaatschappij tot cruisemaatschappij, en dat afvaarten naar, van of het aandoen van havens in Canada, Bermuda, Griekenland, Australië en Nieuw-Zeeland nog steeds vereisen dat de meeste passagiers volledig zijn gevaccineerd tegen COVID-19.

De protocollen veranderen snel. Dit is een overzicht van de COVID-19-praktijken en -beleid van cruisemaatschappijen zoals die op 29 augustus 2022 van toepassing zijn.

Azamara Cruises

Wie moet worden gevaccineerd:
Vanaf 1 maart 2022 moeten alle passagiers volledig worden gevaccineerd en geboosterd. Azamara vereist dat passagiers die in aanmerking komen voor een vaccin volledig zijn gevaccineerd met alle initiële doses die ten minste 14 dagen voor vertrek worden toegediend. Wanneer ze er voor in aanmerking moeten volledig gevaccineerde passagiers een boosterdosis krijgen.

Mogen niet-gevaccineerde passagiers meevaren?
Enkel kinderen van 12 jaar en jonger hoeven zich niet te laten vaccineren.

Is een COVID-19-test vóór aankomst vereist?
Vanaf 25 juli schaft Azamara de pre-travel testvereisten af. Dit echter met uitzondering van havens waar het nog steeds vereist is door de nationale regelgeving.

Is een PIERSIDE, Pre-Embarkation COVID-19-test vereist? 
Nee, behalve in havens waar pre-testen vereist is.

Maskers en fysieke afstandsvereisten.
Maskers worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht.

Bemanning Gevaccineerd? Ja

Carnival Cruise Line

Wie moet worden gevaccineerd?
Vanaf 6 september 2022 moeten passagiers op afvaarten naar Canada, Bermuda, Griekenland en Australië, plus reizen van 16 nachten of langer, volledig worden gevaccineerd tegen COVID-19. Alle andere vertrekken na 6 september kunnen worden ondernomen door zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde passagiers.

Aanvaarde vaccins?
Carnival biedt toegang aan iedereen die gemengde doses FDA- of WHO-goedgekeurde COVID-19-vaccins heeft ontvangen.

Mogen niet-gevaccineerde passagiers meevaren?
Ja, vanaf 6 september 2022 op voorwaarde dat ze een negatief COVID-19-testresultaat hebben dat niet meer dan 72 uur voor de inscheping is afgenomen en dat deze reizen bestemmingen aandoen in Canada, Bermuda, Griekenland en Australië aan te doen.

Is een COVID-19-test vóór aankomst vereist?
Vanaf 6 september hoeven volledig gevaccineerde passagiers niet langer te testen voordat ze inschepen, op reizen van minder dan 16 nachten. Niet-gevaccineerde passagiers moeten uiterlijk 72 uur voor de inscheping een bewijs overleggen van een negatieve antigeen- of PCR-test.

Is een PIERSIDE, Pre-Embarkation COVID-19-test vereist? 
Nee – pierside testen is niet langer beschikbaar vanaf 4 augustus 2022.

Maskers en fysieke afstandsvereisten.
Maskers worden aanbevolen in drukke locaties, maar zijn niet verplicht.

Bemanning Gevaccineerd? Ja

Celebrity Cruises

Wie moet worden gevaccineerd?
Met ingang van 5 september kunnen niet-gevaccineerde passagiers op de meeste reizen vanuit Europa en de VS meevaren. Uitzondering zijn de afvaarten die havens in Canada, Bermuda, Griekenland, Australië en Nieuw-Zeeland aandoen.

Aanvaarde vaccins:
Celebrity accepteert passagiers die volledig zijn gevaccineerd als ze bewijs hebben van CDC-erkende bedrijven: Pfizer, Moderna, Johnson &Johnson, AstraZeneca, Sinovac en Sinopharm. Deelnemers aan de klinische onderzoeken AstraZeneca en Novavax in de VS worden ook als volledig gevaccineerd beschouwd.

Bewijs van vaccinatie?
Vaccinatiekaarten en elektronisch bewijs van vaccinatie worden geaccepteerd.

Mogen niet-gevaccineerde passagiers meevaren?
Ja, vanaf 5 september 2022, kunnen ze meevaren op de meeste Amerikaanse en Europese afvaarten. De uitzondering zijn cruises die Canada, Bermuda, Griekenland, Australië en Nieuw-Zeeland aandoen.

Is een COVID-19-test vóór aankomst vereist?
Vanaf 5 september is pre-cruise testen alleen vereist op afvaarten van 9 nachten en langer voor volledig gevaccineerde passagiers. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een negatieve test voorleggen en mogen elke in de handel verkrijgbare test gebruiken, zelfs als deze zonder toezicht gebeurt.

Is een PIERSIDE, Pre-Embarkation COVID-19-test vereist? 
Nee.

Maskers en fysieke afstandsvereisten.
Gezichtsmaskers zijn optioneel aan boord voor alle gevaccineerde passagiers. Maskers blijven, behalve tijdens eten en drinken, binnendeks verplicht voor alle niet-gevaccineerde passagiers.

Bemanning Gevaccineerd? Ja