web analytics

Albanië - Het Laatste Geheim van Europa - Ontdek het nu!

Geschiedenis, cultuur, natuur en avontuur

Albanië is een land vol verrassingen en is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Het is een land vol natuurschoon, historische bezienswaardigheden en rijke cultuur. Het is een perfecte bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar iets nieuws en onontdekt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een avontuur, Albanië biedt iets voor iedereen. Lees verder op Albanie.be om te ontdekken wat Albanië voor je in petto heeft.

Sportievelingen kunnen de bergen intrekken, of raften of … wel verzin maar iets, het kan er wellicht wel. Hou je van gewoon aan het strand liggen? No problem. De kust is lang genoeg om een plekje te vinden. Hou je van geschiedenis en archeologie. Ook geen probleem. De bindingen met Hellas, en later Rome, zorgen voor je honger naar geschiedenis.

Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, ongeveer een derde van Albanië is beschermd natuurgebied.

Waarom is Albanië “het laatste geheim van Europa?”

Albanië is nog niet ontdekt door het massatoerisme, wat betekent dat het nog steeds authentiek is en zijn unieke cultuur en natuur heeft weten te behouden. Het is een van de weinige Europese landen waar je nog echte avonturen kunt beleven en de natuur kunt verkennen zonder overvolle toeristische trekpleisters.

E-mail deze pagina

De natuur van Albanië

Als je bovenstaande foto’s bekijkt, dan merk je dat Albanië een heel veelzijdig land is. Er is wel een duidelijk verschil tussen Noord en Zuid.

Als natuurliefhebber kom je zonder twijfel aan je trekken in het Noorden: de grensstreek met Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië.

Albanië heeft een diverse en indrukwekkende natuur. Van de Albanese Alpen in het noorden, met pieken tot 2700 m en valleien waar de tijd bleef stilstaan, tot aan de Adriatische Zee in het zuiden, je kunt hier prachtige landschappen ontdekken. Een van de hoogtepunten is het Valbona National Park, bekend om zijn indrukwekkende bergachtige landschappen en rivieren vol kristalhelder water. Een andere Must-See is “het Blauwe Oog”, een heldere blauwe waterbron die diep in het bos ontspringt.

Ben je eerder fan van cultuur, archeologie en geschiedenis, dan ben in het Zuiden aan het goede adres. Dit is de regio met de historische UNESCO steden Berat en Gjirokastra. Ook belangrijke sites als Butrint en Apollonia vind je in deze regio.

Met andere woorden. Albanië heeft voor iedereen wel iets te bieden. Reken daarop de uitstekende bio keuken en een bijna spreekwoordelijke gastvrijheid en het recept voor een bijna ideale vakantiebestemming is compleet.

Meer weten over Albanië? Klik dan hier voor het volledige aanbod.

singapore airlines vliegt in 2024 terug op Brussel

Singapore Airlines vliegt terug op Brussel

Singapore Airlines vliegt in 2024 terug op Brussel Singapore Airlines keert in april 2024 na 20 jaar terug naar Brussel met vier vluchten per week. Dit is het nieuws van de dag. Singapore Airlines vliegt in 2024 terug op Brussel

Lees verder »
MSC GRANDIOSA

Hygiëne aan boord van MSC Cruises

Hygiëne aan boord van MSC Cruises. De MSC Grandiosa stak op 16 augustus in Genua van wal voor een achtdaagse cruise in het Westelijke deel van de Middellandse Zee. Ze had een kleine 3000 passagiers aan boord. Dit is de

Lees verder »