Albanië - Het Laatste Geheim van Europa

Geschiedenis, cultuur, natuur en avontuur

Albanië zit in de lift als vakantiebestemming. Het heeft zowat alles in zijn mars wat een toerist met om het even welke interesse kan verlangen. De oppervlakte is bijna even groot als die van België. Maar daar houdt de vergelijking wel op. De kuststrook is een kleine 500 km lang en er zijn 300 dagen zon per jaar. De kustvlakte gaat snel over in een heuvelland om dan te klimmen tot een bergketen in het noorden..

Sportievelingen kunnen de bergen intrekken, of raften of … wel verzin maar iets, het kan er wellicht wel. Hou je van gewoon aan het strand liggen? No problem. De kust is lang genoeg om een plekje te vinden. Hou je van geschiedenis en archeologie. Ook geen probleem. De bindingen met Hellas, en later Rome, zorgen voor je honger naar geschiedenis.

Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, ongeveer een derde van Albanië is beschermd natuurgebied.

Als je bovenstaande foto’s bekijkt, dan merk je dat Albanië een heel veelzijdig land is. Er is wel een duidelijk verschil tussen Noord en Zuid.

Als natuurliefhebber kom je zonder twijfel aan je trekken in het Noorden: de grensstreek met Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië. Hier vinden we de Albanese Alpen, een stevige bergketen met pieken die tot 2700 m klimmen en valleien waar de tijd is blijven stilstaan zoals die van Thethi en Valbona. Dus als je voor een natuurvakantie kiest, dan kies je bijna automatisch voor het Noorden van het land.

Ben je eerder fan van cultuur, archeologie en geschiedenis, dan ben in het Zuiden aan het goede adres. Dit is de regio met de historische UNESCO steden Berat en Gjirokastra. Ook belangrijke sites als Butrint en Apollonia vind je in deze regio.

Met andere woorden. Albanië heeft voor iedereen wel iets te bieden. Reken daarop de uitstekende bio keuken en een bijna spreekwoordelijke gastvrijheid en het recept voor een bijna ideale vakantiebestemming is compleet.

Meer weten over Albanië? Klik dan hier voor het volledige aanbod.

strandvakanties

Last Minutes

Last minutes naar de zon. Bestemming : Kreta – zone groen Theartemis ★★★★ – Rethymon Vertrek op 06 augustus voor 8 dagen uit Brussel Half Pension vanaf: € 789 pp Tui Magic Life ★★★★★ – Candia Maris Vertrek op 04 augustus voor

Lees verder »
Air Belgium

Rechtstreeks naar Mauritius

Brussel Mauritius Non-Stop Het is niet allemaal donker en grijs in het toerisme en de luchtvaart wereld. Het Belgische Air Belgium maakte vandaag bekend dat zij per medio december een rechtstreekse verbinding inleggen tussen Brussels Airport (Zaventem) en Mauritius. Dit

Lees verder »
Share on email
E-mail deze pagina