Zakenreizen

Zakenreizen

Tijd is geld. Ook bij zakenreizen.

Het is aanlokkelijk om je tickets en verblijf op het NET te reserveren. En er is die mythe dat het daar allemaal goedkoper is. Maar heb je er al bij stilgestaan hoeveel tijd je dit kost? Als je medewerkers hebt die de klus voor je klaren lijkt dit nog aanlokkelijker. Ze worden immers toch betaald.

De tijd die ze gebruiken om op het net te surfen (en ben je zeker dat ze op zoek gaan naar de beste tickets en niet aan het FB’en zijn?) kunnen ze gebruiken om andere taken uit te voeren. Heb je een teamlid dat niets anders doet? Dan is de commissie van een reisagent wellicht goedkoper dan een extra maandloon. Teamleden zijn op een bepaald uur naar huis. En als er een probleem opduikt op een bestemming met 8 uur tijdsverschil. Veel kans dat die verantwoordelijke ligt te slapen. 

zakenreizenDan is het handig als je op iemand kunt terugvallen die het dossier kent en meteen de nodige maatregelen kan nemen om het euvel ofwel op te lossen of die de schade kan beperken.

Ik heb een credo wat tickets betreft. Bij de zoektocht naar een verbinding of een tarief stel ik me steevast twee vragen. Wil IK dat betalen? Wil IK zo vliegen?

Vliegen is duur. Tenzij je concessies doet op het vlak van uurregeling, comfort of kwaliteit. Ik zoek de beste verbinding aan de beste prijs. En ja, ik voeg er een reservatie fee aan toe. Maar uiteindelijk betaalt zich dit dubbel en dik terug.

Idem wat huurwagens en hotels betreft. Hoeveel uur spendeer je om een hotelkamer te zoeken of een huurwagen? Denk nu maar niet dat je met je speciale passen van een hotelketen of een verhuurmaatschappij de beste tarieven vangt. Als we onze prijzen met elkaar vergelijken zal je merken dat ik ofwel een pak goedkoper of dezelfde prijs kan geven. Specifieke bedrijfsdeals zijn soms een uitzondering. Draai en keer het om zoals je het wil. In de meeste gevallen ben je beter af met een reisagent. Als is het maar om de stress van het zoeken te vermijden.

covid reisadviezen

Covid reisadviezen

Home Covid Reisadviezen aangepast! De FOD Buitenlandse zaken heeft de Covid reisadviezen bijgewerkt en de pagina op diplomatie.belgium.be is aangepast. Er zijn enkele belangrijke aanpassingen. De webmasters hebben er dit keer hun werk ingestoken. De onduidelijke lijst, waarin een kat

Lees verder »

IRRATIONELE COVID GEKTE

Het grootste deel van Europa is voor Belgen een RODE ZONE geworden. We mogen er dus niet meer naartoe.
Diegenen die de zones inkleuren baseren zich op cijfer materiaal. Wel, ik heb me nu eens bezig gehouden met cijfermateriaal. Hieronder staan de cijfers van de RODE LANDEN zoals die gisteren bekend waren. We spreken over de situatie van 18 SEPTEMBER 2020.

Lees verder »
msc logo

MSC dankt zorgverleners

MSC CRUISES zegt “Dank u zorgverleners” met een speciaal aanbod met een korting tot 50 procent op een cruise aan boord van hun schepen voor afvaarten tot en met 31 december 2021. Dit is geldig voor de eerstelijns- en backoffice medewerkers uit de gezondheidszorg: artsen, verpleegkundigen, apothekers en voor iedereen die in onderzoekslaboratoria werkt. Het aanbod is van toepassing voor alle reservatie tussen nu en 30 april 2021.

Lees verder »
MSC GRANDIOSA

Hygiëne aan boord van MSC Cruises

Hygiëne aan boord van MSC Cruises. De MSC Grandiosa stak op 16 augustus in Genua van wal voor een achtdaagse cruise in het Westelijke deel van de Middellandse Zee. Ze had een kleine 3000 passagiers aan boord. Dit is de

Lees verder »