web analytics

De MS World Explorer

De gloednieuwe MS World Explorer werd in augustus 2019 te water gelaten. Dit expeditie yacht is uitgerust met de modernste technologie zodat haar gasten in optimale omstandigheden kunnen reizen en genieten.

Het is een milieuvriendelijk, ruim en gezellig schip. Ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises die op mensenmaat zijn samengesteld.

Het schip is 126 m lang, 19 meter breed en biedt plaats aan 172 passagiers die door een bemanning van 130 mannen en vrouwen in de watten worden gelegd. Het schip is een 1B ijsklasse waardoor het uitermate geschikt is om cruises in de poolgebieden uit te voeren.

world explorer
ms world explorer dekplan

Een extra voordeel van een cruise met de MS World Explorer is dat alle cruises met bestemming Britse Eilanden en het Noorden van Europa vanuit Zeebrugge vertrekken. Daarbij is de cruiseleiding Nederlandstalig en ook de gastsprekers die de reis mee begeleiden zijn eveneens Nederlandstalig. 

Ervaren cruisespecialisten ontwierpen de MS World Explorer speciaal om de wereld en de natuur te ontdekken. Het schip beschikt dan ook over tal van binnen- en buitenlocaties om volop te genieten van de prachtige omgeving. Kies je voor het ruime observatiedek (dek 8) of het comfortabele observatiesalon (dek 7), overal ben je verzekerd van uitzonderlijk mooie panoramische uitzichten.

Je kan je terug te trekken in de gezellige bibliotheek. Deze is de klok rond open. Hier kun je rustig een boek lezen, een kaartje leggen, een partij schaken of Scrabbelen. Of geniet van deugddoende momenten samen in het Explorer-salon, met een verse kop koffie of een goed glas.

De sprekers aan boord geven tijdens de cruise lezingen in een elegant en perfect uitgerust auditorium. Dit beschikt over een groot scherm en comfortabele zetels. Helemaal tot rust komen kun je in de Wellness by l’Occitane aan boord van de World Explorer. Je kan er kiezen uit diverse behandelingen en massages. Wil je de extra energie kwijt, dan kun je terecht in de goed uitgeruste fitnesszaal en op het bovenste dek is er een jogging parcours. Aan het verwarmde buitenzwembad met zijn vele ligstoelen bevinden zich ook twee jacuzzi’s en een buitensnackbar. Hier kun je tussendoortjes en salades bestellen.

Onder de centrale koepel van het observatiesalon werd bovendien een hoogtechnologisch, cirkelvormig beeldscherm geplaatst. Hierop zie je live wat zich onder water afspeelt. Een camera onder de romp zorgt voor de beelden. Deze tonen vaak de peilloze diepte onder het schip. In combinatie met de voorbijglijdende landschappen zorgen ze voor een unieke zintuiglijke ervaring.

De winkel aan boord van de World Explorer geeft je niet alleen keuze uit kledij maar je vindt er ook postkaarten, souvenirs en basisproducten.

Hieronder vind je de link naar de elektronische brochure van de MS World Explorer. Hier vind je alle informatie over het schip, de routes en afvaartdata. Heb je meer info nodig of je wilt de beschikbaarheid weten voor bepaalde afvaarten dan kun je me altijd bellen, zoomen of een e-mail sturen.