Nederlandstalige safari in magisch Kenia

Het andere Kenia

Nederlandstalig begeleide safari

Kenia is de safaribestemming bij uitstek! Hier vind je de big 5 ( Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij…

“Een eindeloze savanne waarop een kudde zebra’s graast, terwijl een leeuw in het half hoge gras op de loer ligt. Of een eenzame acacia boom die zich bij zonsondergang aftekent tegen een roodgele hemel. Dit schouwspel moet u minstens één keer in uw leven zien.”

Niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia. De mooie gevarieerde landschappen weten te bekoren. Schrale woestijnsteppes, uitgestrekte Savannes, prachtige meren en indrukwekkende bergen zijn een onderdeel van dit landschap. Om af te sluiten eindig je al dit moois in een luie stoel op een parelwit zandstrand aan de Indische Oceaan.

Niet iedereen spreekt meerdere talen. Drempelvrees zorgt er voor dat al dit moois voor veel mensen blijft verstoken. Veel mensen die dit willen zien worden weerhouden door een taal barrière. Deze safari is de oplossing. Woni Safaris organiseert jaarlijks enkele Nederlandstalig groepsreizen. Dit is er één van. Haast je, het aantal deelnemers is beperkt.

nederlandstalige safari in kenia
Dag 1 - 13 mei 2021
Dag 2 - 14 mei 2021
Dag 3 - 15 mei 2021
Dag 4 - 16 mei 2021
Dag 5 - 17 mei 2021
Dag 6 - 18 mei 2021
Dag 7 - 19 mei 2021
Dag 8 - 20 mei 2021
Dag 9 - 21 mei 2021
Dag 10 - 22 mei 2021
Dag 11 - 23 mei 2020
Dag 12 - 24 mei2021
leeuw
Brussel naar Nairobi
Je vliegt naar Nairobi met Kenyan Airlines of KLM. Bij aankomst wachten een Keniaanse medewerker en de gids ons op. We overnachten in het Panari hotel.
Lake Naivasha
Een mooie rit naar Lake Naivasha. Bij aankomst in Sawela lodge staat de lunch klaar. Later op de dag maak je een boottocht op het meer.
• zoet water meer met veel vis
• regio bekend voor bloemenkwekerijen
• Boottocht van 1u: 350 soorten vogels, nijlpaarden….
Masai Mara National Park
Na het ontbijt rijd je naar Masai Mara. Rond de middag kom je aan bij de grens van het nationaal park. Nu gaat het dak open en begin je aan de eerste verkenningsrit door het park op weg naar de Serena Mara Safari Lodge voor een heerlijke lunch. Later op de dag maken we tot de zonsondergang een tweede safari.
• De lodge heeft WIFI, zwembad een prachtig vergezicht.
• Koffie en thee ter beschikking
Masai Mara National Park
Vroeg opstaan we vertrekken voor onze eerste safari bij een opkomende zon. Na de rit keer je terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. De volgende safari staat gepland rond 4 uur in de namiddag bij een ondergaande zon. Je hebt voldoende tijd om de lodge te verkennen en gebruik te maken van al de faciliteiten.
• vertrek rond 6.30 u
• the Big 5 wacht je op samen met gnoe, zebra, nijlpaard, nijlkrokodil...
neushoorn aan lake naikuru
Lake Nakuru
Je rijdt door de Masai Mara naar de Grote Slenk (Great Rift Valley). Je checkt in bij de Serena Lake Elementaita. Na de lunch ga je op safari. Met wat geluk kunnen we de flamingo’s zien.
• Beschermd vogelreservaat, nu nationaal park
• Door zuurtegraad van het water veel algen = voedsel flamingo’s
• Witte Neushoorns, leeuw, serval kat, grazers
• Luxe tentenkamp met zwembad en WIFI
• Gelegen aan Lake Elementaita
abedara mountain park
Abedare National Park
De rit gaat naar het Noorden. Eindbestemming zijn de Abedare Mountains. Je installeert je in de Rhino Watch Lodge en geniet van de lunch. Later op de dag ga je op safari. Daarna volgt een wandeling in Solio Conservancy.
• Infinity pool
• Vogelspotters paradijs
• s’avonds is het er fris
samburu national park
Samburu National Park
Je begint de dag met het spotten van veel vogels om daarna van een heerlijk ontbijt te genieten. Tijd om terug de weg op te gaan en de evenaar te kruisen naar Samburu. Na de lunch ga je op op safari in dit prachtige natuur park.
• Tentenkamp
• Buffalo Springs
• Olifanten
• Leeuwen
• Cheeta
Samburu National Park
Een vroege start met thee en koffie voor je op een ochtend safari vertrekt. Later keer je terug voor een uitgebreid ontbijt. Tot de lunch kan je genieten van het uitzicht vanuit de lodge. In de late namiddag ga je op zoek naar de big 5 bij een ondergaande zon. Voor het diner en overnachting keer je terug naar de lodge
• Samburu Buffalo Springs Shaba
• De Samburu 5: grevy zebra, net giraf, somalische struisvogel, beisa oryx en de gerenuk.
leeuw in ol pejeta
Ol Pejeta Private Conservancy
Na het ontbijt rijd je naar het evenaarsdorpje Nanyuki waar je op tijd aankomt voor de lunch. In de late namiddag ga je op zoek naar de big 5.(Op deze magische plek leven de laatste 2 noordelijke witte neushoorns.)
Mount Kenya N'l Park
Na het ontbijt gaat de tocht verder door Laikipia naar het Mount Kenya Nationaal Park. Je komt op tijd aan voor de lunch in de Serena Mountain Lodge. De lodge ligt aan een drinkplaats. Vanop het balkon van de lodge al kun je al heel wat dieren spotten. Het is mogelijk om deel te nemen aan een wandel safari. Dit is optioneel en kost ongeveer € 35. Bij voorkeur te melden bij de reservatie.
Nairobi
Na het ontbijt rijd je verder zuidelijk door een van de meest vruchtbare gebieden van Kenia: Kikuyu. Je luncht in de mooie tuin van Utamadumi. Hier kun ook wat souvenirs kopen (niet afbieden). Daarna volgt een bezoek aan Kazuri Beads en het museum van Karen Blixen.
Terug naar Brussel
Tijd om afscheid te nemen van Kenia. Een vroege transfer brengt je naar de luchthaven voor terugvlucht naar huis.

Medische voorzorg

Vaccinatie tegen Gele Koorts is niet verplicht maar ten sterkste aanbevolen.
Voorzorgen tegen malaria is aanbevolen.

Deze Nederlandstalig begeleide rondreis is een organisatie van WONI SAFARIS erkenningsnummer 609500