Nederlandstalige safari in magisch Kenia

Het andere Kenia

Nederlandstalig begeleide safari

Kenia is de safaribestemming bij uitstek! Hier vind je de big 5 (Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij…

“Een eindeloze savanne waarop een kudde zebra’s graast, terwijl een leeuw in het half hoge gras op de loer ligt. Of een eenzame acacia boom die zich bij zonsondergang aftekent tegen een roodgele hemel. Dit schouwspel moet je minstens één keer in je leven zien.”

Niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia. De mooie gevarieerde landschappen weten te bekoren. Schrale woestijnsteppes, uitgestrekte savannes, prachtige meren en indrukwekkende bergen zijn een onderdeel van dit landschap. Om af te sluiten eindig je al dit moois in een luie stoel op een parelwit zandstrand aan de Indische Oceaan.

Niet iedereen spreekt meerdere talen. Drempelvrees zorgt er voor dat al dit moois voor veel mensen blijft verstoken. Veel mensen die dit willen zien worden weerhouden door een taal barrière. Deze safari is de oplossing. Woni Safaris organiseert jaarlijks enkele Nederlandstalig groepsreizen. Dit is er één van. Haast je, het aantal deelnemers is beperkt.

Deze safari is niet alleen uniek omdat er een Nederlandstalige voorzien is. Ook de aanpak is uniek. Je zal er niet alleen prachtige landschappen en de fameuze grote 5 zien. Woni Safaris laat je ook kennismaken met diverse natuur en sociale projecten. Hierbij wordt gestreefd om de lokale bevolking te integreren en mee te laten profiteren van de opbrengst van het toerisme.

nederlandstalige safari in kenia

maandag 16 mei 2022
Brussel-Zuid – Amsterdam – Nairobi


leeuw
Vertrek uit Brussel-Zuid naar Amsterdam. Aansluiting met rechtstreekse vlucht naar Nairobi met Kenya Airways.
15u52 vertrek Brussel-Zuid per trein
17u25 aankomst Amsterdam en overstappen
20u35 vertrek Amsterdam met Kenya Airways

dinsdag 17 mei 2022
Nairobi – Lake Naivasha 120 km (3,0 u)

05u55 aankomst Nairobi
Bij aankomst op de luchthaven maak je kennis met je privéchauffeur/gids. Gedurende de ganse reis staat deze privéchauffeur/gids ter beschikking. Je vertrekt per comfortabele 4×4 jeep naar Lake Naivasha.
Onderweg rijd je langs de Great Rift Valley, het grootste geologische fenomeen op het aardoppervlak. De Rift Valley, ook wel Grote Slenk of Oost-Afrikaanse Slenk genoemd, is een langgerekt stelsel van slenken. Omwille van tektonische activiteit begon 20 miljoen jaar geleden de Afrikaanse plaat zich op te splitsen in de Somalische en Nubische plaat. Tot vandaag de dag zorgt de ondergrondse activiteit ervoor dat de slenken van Libanon tot Mozambique, over een totale lengte van zo’n 6500 km, lopen.
Rond de middag bereik je de omgeving van Lake Naivasha. In tegenstelling tot de omliggende alkalische meren is Lake Naivasha een zoetwatermeer.  Dit is het hoogst gelegen zoetwatermeer van Afrika! Er bestaan heel wat theorieën over dit fenomeen, maar de meest voor de hand liggende verklaring is dat het water door de bodem wegsijpelt. Temidden van het meer ligt Crescent Island. Dit eiland is in feite het overblijfsel van een ingestorte caldeira en was enkele jaren geleden de locatie voor de film ‘Out of Africa’. Lake Naivasha is het leefgebied van giraffen, zebra’s, nijlpaarden, antilopen en zo’n 300 vogelsoorten waaronder de Afrikaanse visarend het meest aanwezig is.
In de namiddag ontdek je de prachtige omgeving van Lake Naivasha met een ca. 1 uur durende boottocht.

woensdag 18 mei 2022
Lake Naivasha – Masai Mara National Reserve 270 km (6 u)

Na het ontbijt verlaat je de omgeving van Lake Naivasha en vervolg je de route. De rit voert je langs de mooiste uithoeken van het land. Geniet van Oost-Afrika op zijn mooist: kleurrijke Afrikaanse dorpen met marktjes worden afgewisseld met uitgestrekte landbouwgronden en ongerepte groene natuur.
Picknick lunch onderweg. In de namiddag bereik je de toegangspoort van het wereldvermaarde Masai Mara National Reserve. Safari en-route terwijl je naar je verblijf rijdt.
Diner en overnachting met schitterend panoramisch zicht over de weidse vlakte en de Mara rivier.

donderdag 19 mei 2022
Masai Mara National Reserve

Verblijf inclusief ochtend- en namiddagsafari in het Masai Mara National Reserve.
Samen met Serengeti National Park vormt de Masai Mara het decor van een ongelofelijk schouwtoneel. Jaarlijks migreren miljoenen wildebeesten en zebra’s in wijzerzin doorheen beide gebieden. Tijdens de maanden juli, augustus en september maken de kuddes de dramatische oversteek van de Mara rivier, beter gekend als de Big Migration. Ze verplaatsen ze zich van de noordelijke sector in de Serengeti (Tanzania) naar de Masai Mara (Kenia).
Niettegenstaande de migratie door velen als een absoluut hoogtepunt gezien wordt, is de Masai Mara zonder enige twijfel een van de vijf beste Afrikaanse gebieden om wild te spotten. Slechts weinig parken kennen zo’n groot aantal diersoorten. Masai Mara kent een buitengewoon grote leeuwenpopulatie, enorme kuddes olifanten, zebra’s, gnoes, hyena’s, buffels, antilopes,… Ook vogelliefhebbers blijven niet op hun honger zitten. Dagelijks verkennen meer dan 500 vogelsoorten de savanne. Hiertoe behoren de Verreaux oehoe, arend, bateleur, hoornraaf, secretarisvogel en maraboe. Masai Mara stelt nooit teleur!

vrijdag 20 mei 2022
Masai Mara National Reserve – Lake Elmenteita 270 km (5 u)

Tijdig vertrek in Masai Mara. Je geniet van de laatste indrukken tijdens een safari en-route richting de uitgang van het park. Je volgt de Great Rift Valley naar het oosten.
Rond de middag bereik je de omgeving van Lake Elmenteita. Dit sodameer is erg geliefd bij flamingo’s, pelikanen en tal van andere watervogels. Het gebied verleent zich perfect voor natuurwandelingen, vogelspotten en paardrijden.
In de late namiddag vertrek je op je eerste safari in het Soysambu Conservancy. Dit schilderachtig reservaat wordt getekend door vulkanische heuvels, golvende savanne, dichte acacia bossen, water en open vlaktes. Hoewel er naar Keniaanse begrippen weinig wild is, kun je toch aardig wat dieren spotten. Soysambu Conservancy is het ideale leefgebied voor diverse vogelsoorten, buffels, zebra’s, antilopen, Rotschild giraffen, hyena’s,… Daarnaast streeft de conservancy ernaar om het ecosysteem in stand te houden, dit ten behoeve van het behoud van de unieke fauna en flora. Alle inkomsten worden gespendeerd aan (her)investeringen, instandhouding én verdere ontwikkeling van het reservaat.

zaterdag 21 mei 2022
Lake Elmenteita – Aberdare Mountains National Park 160 km (3,0 u)

abedara mountain park

Na het ontbijt verlaat je de omgeving van Lake Elmenteita en rij je noordwaarts. De Aberdare Mountains in het gelijknamige nationale park zijn een van de oudste bergketens in Oost-Afrika. Ruige grassen en een gemengde heidezone overdekken de hoger gelegen toppen van dit heuvelachtig plateau. Doorheen het landschap van bamboebossen en moerassen kronkelen ijskoude beekjes via watervallen omlaag. Enkele belangrijke rivieren in Kenia worden door deze stromen met water gevoed. Aberdare National Park is puur natuur.
In de namiddag maak je een begeleide wandeling door de sprookjesachtige landschappen.

zondag 22 mei 2022
Aberdare Mountains National Park – Samburu National Reserve 190 km (4,0 u)

samburu national park

Eindhalte vandaag is het semi-aride noorden van Kenia. Dit gebied staat volledig in contrast met het groene zuiden. Ooit stond deze regio bekend als het Northern Frontier District, een gebied van droge doornstruiken en seizoensgebonden grassen waar nomaden hun vee over de dorre vlakten drijven. Nu stralen de nationale reservaten Samburu en het Buffalo Springs een ongerepte sfeer uit en staan ze garant voor unieke safari’s.
In de namiddag maak je een eerste safari in Buffalo Springs.

maandag 23 mei 2022
Samburu National Reserve 210 km (4 u)

Verblijf inclusief ochtend- en namiddagsafari in Samburu en Buffalo Springs National Reserve.
De reservaten worden doormidden gesneden door de Ewaso Ngiro rivier, een belangrijke bron van leven in dit ruige landschap. Tal van wilde dieren komen hier hun dorst lessen of de schaduw van de diepgroene palmbomen opzoeken. Houd zeker uw ogen open voor de Samburu Special Five! De bedreigde Grévy zebra, Somalische struisvogel, Beisa oryx, de generoek antilope en de Reticulated of netgiraffe zijn enkel in deze noordelijke streken te spotten.

dinsdag 24 mei 2022
Samburu National Reserve – Ol Pejeta Conservancy 140 km (3,0 u)

Je maakt een laatste game drive in Buffalo Springs naar de uitgang van het reservaat.  
Rond lunchtijd kom je aan in Ol Pejeta Conservancy, een plek die wereldbekend is voor de twee laatste noordelijke witte neushoorns. Namiddagsafari gevolgd door uitgebreid diner.

woensdag 25 mei 2022
Ol Pejeta Conservancy

Verblijf en safari-activiteiten in Ol Pejeta Conservancy.
Achter Ol Pejeta schuilt een boeiend verhaal. Het groeide uit van veeboerderij tijdens koloniale tijden tot een wereldbekende pionier in conservatie, gemeenschapsontwikkeling en in de strijd tegen stroperij. Ol Pejeta is Oost-Afrika’s grootste toevluchtsoord voor de bedreigde zwarte neushoorns én het leefgebied van de laatste twee noordelijke witte neushoorns. Maar dat is lang niet alles: hier leeft een diersoort die niet van nature in Kenia voorkomt. Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is het opvangcentrum voor gewonde en misbruikte chimpansees. Ol Pejeta streeft continue naar het behoud en bescherming van de natuur en het wild. Daarnaast wordt er actief ingezet voor beter onderwijs, gezondheidszorgen en infrastructuur voor de omliggende lokale gemeenschappen om zo het human-wildlife conflict aan te pakken.

donderdag 26 mei 2022
Ol Pejeta Conservancy – Nairobi 210 km (4,0 u)

Na het ontbijt verlaat je Ol Pejeta en keer je terug naar de hoofdstad. In de late namiddag aankomst in Nairobi en gelegenheid tot relaxen.

vrijdag 27 mei 2022
Nairobi – Parijs

Air Belgium

In de voormiddag staat een bezoek aan het David Sheldrick Wildlife Trust op het programma. Deze plek is een reddings- en rehabilitatiecentrum dat in 1977 door David Sheldrick werd opgericht voor weesolifanten en -neushoorns. Veel van deze dieren zijn slachtoffer van het human-wildlife conflict alsook stroperij. Mede dankzij bijzondere opvoedingsmethodes kunnen de wezen na verloop van tijd succesvol worden teruggebracht naar de vrije natuur.
Nadien maakt u de ‘Out of Africa Tour’. Hierbij bezoekt u het Karen Blixen Museum in Nairobi. De Deense auteur Karen Blixen (1885-1962) is wereldberoemd door haar memoires Out of Africa. Het museum katapulteert u zo’n 100 jaar terug in de tijd en laat u kennis maken met het leven op de Keniaanse koffieplantage destijds. Lunch in Karen Blixen Coffee Gardens.
Lunch in Utamaduni. Vervolgens gaat het naar Kazuri Beads. De organisatie is ontstaan door en voor alleenstaande moeders in Nairobi. Momenteel stelt Kazuri Beads zo’n 340 alleenstaande moeders te werk in hun keramiekatelier. Tal van juwelen, borden, huishoudspullen, souvenirs,… worden hier volledig handmatig gemaakt. Elk stuk is uniek! Steun de organisatie gerust door achteraf door het winkeltje te lopen.
Als afsluiter geniet je van een vroeg diner in Four Points by Sheraton. Na het diner gaat het per privétransfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Parijs.
23u50 vertrek Nairobi met Kenya Airways

zaterdag 28 mei 2022
Parijs – Brussel-Zuid

06u30 aankomst Paris-Charles de Gaulle en overstappen
Connectie Brussel-Zuid: n.t.b.
’s Ochtends aankomst in Brussel-Zuid en einde van een onvergetelijke reis.

Lees meer

Aanvullende informatie:

  • Kleine Nederlandstalige groep min 4, max 12 personen

 

PRIJS PER PERSOON € 4899 op basis van een gedeelde tweepersoonskamer

Single supplement € 450 per persoon.

Inbegrepen:

– Internationale vluchten in economy klasse (inclusief taksen) met Kenya Airways
– Treinverbindingen vanuit Brussel-Zuid
– Logies, maaltijden en activiteiten conform het programma
– Vermelde transfers
– Vervoer in een comfortabele 4×4 jeep met pop-up roof
– Water tijdens de safari’s
– Inkomgelden en park fees voor alle inbegrepen activiteiten
– Erkende professionele Engelstalige gids
– Nederlandstalige begeleiding
– Diensten van onze vertegenwoordiger ter plaatse
– Uitgebreid documentatiepakket

Niet inbegrepen:

– Kosten voor visum/paspoort/inentingen/COVID test
– Optionele niet-vermelde activiteiten
– Wasserijservice en fooien
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulering- en/of bijstandsverzekering (ten zeerste aangeraden)

Reisdocumenten:

Specifieke corona documenten:

– Voor heenreis:
· negatieve COVID-19-test van minder dan 96 uur
· Travellers Health Surveillance Form + verkregen code: https://ears.health.go.ke/airline_registration/

– Voor retourreis:
· negatieve COVID-19-test van minder dan 72 uur
· Public Health Passenger Locator Form: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Documents/BELGIUM_PassengerLocatorForm_NL.pdf

Paspoort dat minimaal nog zes maanden geldig is na het vertrek uit Kenia. 

Het VISUM kan vooraf via het internet immigration.ecitizen.go.ke (grote voorkeur)
Je kan ook je visum voor vertrek aanvragen bij ambassade/consulaat, met mogelijkheid voor Oost-Afrikaans visum geldig voor Kenia, Rwanda en Uganda met Kenia al eerste land van aankomst of Oost-Afrikaans visum aan de grens
Voor meer informatie: diplomatie.belgium.be

Gezondheidsvoorzorgen.

Gele koorts: er is risico op gele koorts. Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Malaria: er is voornamelijk risico:
· In heel het land is er een belangrijk malariarisico, met uitzondering van de onderstaande gebieden. Muggenwerende maatregelen worden aangeraden van de schemer tot de ochtend in combinatie met de inname van malariatabletten.
· In Nairobi en in de hooggelegen gebieden boven 2500 meter in de volgende provincies: Central, Rift Valley, Eastern, Nyanza en Western Provinces is het malariarisico lager. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend. Aan personen met een hoger risico wordt geadviseerd om preventief malariatabletten in te nemen of om een noodbehandeling mee te nemen.

Deze Nederlandstalig begeleide rondreis is een organisatie van WONI SAFARIS erkenningsnummer 609500