web analytics

Het andere Kenia

Nederlandstalig begeleide safari

Kenia is de safaribestemming bij uitstek! Hier vind je de big 5 (Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij…

“Een eindeloze savanne waarop een kudde zebra’s graast, terwijl een leeuw in het half hoge gras op de loer ligt. Of een eenzame acacia boom die zich bij zonsondergang aftekent tegen een roodgele hemel. Dit schouwspel moet je minstens één keer in je leven zien.”

Niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia. De mooie gevarieerde landschappen weten te bekoren. Schrale woestijnsteppes, uitgestrekte savannes, prachtige meren en indrukwekkende bergen zijn een onderdeel van dit landschap. Om af te sluiten eindig je al dit moois in een luie stoel op een parelwit zandstrand aan de Indische Oceaan.

Niet iedereen spreekt meerdere talen. Drempelvrees zorgt er voor dat al dit moois voor veel mensen blijft verstoken. Veel mensen die dit willen zien worden weerhouden door een taal barrière. Deze safari is de oplossing. Woni Safaris organiseert jaarlijks enkele Nederlandstalig groepsreizen. Dit is er één van. Haast je, het aantal deelnemers is beperkt.

Deze safari is niet alleen uniek omdat er een Nederlandstalige voorzien is. Ook de aanpak is uniek. Je zal er niet alleen prachtige landschappen en de fameuze grote 5 zien. Woni Safaris laat je ook kennismaken met diverse natuur en sociale projecten. Hierbij wordt gestreefd om de lokale bevolking te integreren en mee te laten profiteren van de opbrengst van het toerisme.

woni safari nl 24
14 april
15 april
16 april
17 april
18 april
19 april
20 april
21 april
22 april
23 april
24 april
25 april
Kenya Airways

Brussel - Nairobi

Per trein gaat het vanuit Brussel Zuid of Antwerpen naar Schiphol. Daar nemen we de vlucht naar Nairobi.

witte neushoorne aan lake nakuru

Nairobi - Lake Nakuru

Bij aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze privéchauffeur/gids. Gedurende de ganse reis kunnen we op hem rekenen. We vertrekken per comfortabele 4×4 jeep naar Lake Nakuru.

Onderweg rijden we langs de Great Rift Valley, het grootste geologische fenomeen op het aardoppervlak. De Rift Valley, ook wel Grote Slenk of Oost-Afrikaanse Slenk genoemd, is een langgerekt stelsel van slenken. Tijd voor een korte fotostop.

Rond de middag bereiken we de omgeving van Lake Nakuru, dat sinds 1961 fungeert als vogelreservaat. Dagelijks verplaatsen zich miljoenen vogels over het alkalische water van het meer. Meer dan 400 vogelsoorten waaronder immense zwermen flamingo’s en pelikanen voelen zich hier op hun best.

Bij aankomst in <a href=”https://www.sopalodges.com/lake-nakuru-sopa-lodge/the-lodge” target=”_blank” rel=”noopener”>Lake Nakuru Sopa Lodge</a> staat onze lunch klaar. In de namiddag ontdekken we de prachtige omgeving van Lake Nakuru per safaritocht.

safari jeep

Lake Nakuru - Masai Mara

Na het ontbijt rijden we richting Masai Mara. Onderweg ziet u Oost-Afrika op zijn mooist: kleurrijke Afrikaanse dorpen met marktjes worden afgewisseld met uitgestrekte landbouwgronden en ongerepte groene natuur.

Picknick lunch onderweg. In de namiddag bereiken we de toegangspoort van het wereldvermaarde Masai Mara National Reserve. Het dak van de jeep gaat open en de eerste safari gaat van start.

’s Avonds worden we verwacht inMara Maisha Camp.

leeuw in ol pejeta

Masai Mara

Vroeg opstaan met een warme kop thee of koffie. Bij een opkomende zon vertrekken we op safari. Nadien keren we terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt.

’s Middags kunt u heerlijk relaxen in de lodge of verfrissing opzoeken aan het zwembad. Omstreeks 16 u gaan we opnieuw op safari.
Overnachting in Mara Maisha Camp.

Lake Naivasha nijlpaarden

Lake Naivasha

Na het ontbijt verlaten we de Masai Mara. U geniet van de laatste indrukken tijdens een safari en-route richting de uitgang van het park. Door de Masai Mara gaat het naar de Grote Slenk (Great Rift Valley).

Rond de middag bereiken we de omgeving van Lake Naivasha. Dit is het leefgebied van giraffen, zebra’s, nijlpaarden, antilopen en zo’n 300 vogelsoorten waaronder de Afrikaanse visarend het meest aanwezig is.

Temidden van het meer ligt Crescent Island. Dit eiland is in feite het overblijfsel van een ingestorte caldeira en was enkele jaren geleden de locatie voor de film ‘Out of Africa’.

Bij aankomst in Lake Naivasha Sopa Lodge staat onze lunch klaar. In de namiddag ontdekken we de prachtige omgeving van Lake Naivasha per boottocht.

familie leeuwen

Lake Naivasha - Amboselli

Na het ontbijt zetten we de route verder richting het iconische Amboseli National Park. Onderweg ervaren we typische Afrikaanse toestanden: assertieve chauffeurs, te zwaar beladen trucks, kleurrijke bussen, marktjes, panoramische vergezichten,…

In de late namiddag komen we aan in Kibo Safari Camp en hebben we tijd om te relaxen na een lange maar panoramische rit.

Amboselli

Vandaag maken we prachtige safari met de Kilimanjaro op de achtergrond. Amboseli National Park staat voornamelijk bekend om zijn unieke olifantenpopulatie, die ongeveer 1200 dieren telt.

De meest voorkomende grazers zijn gnoes, zebra’s en gazelles. Ook Kaapse buffels, nijlpaarden, leeuwen, hyena’s, jackals en giraffen zijn goed te spotten.

Eveneens cultureel bezoek aan het Alasti Masaidorp. Met gewaardeerde hulp van klanten en weldoeners realiseerde Woni Safaris hier de bouw van een schooltje en een waterput. Het dorp heeft een speciale plek in de harten van het Woni Safaris team.
Overnachting in het Kibo Safari Camp

Amboseli - Tsavo West

Na de ochtendsafari en het ontbijt verlaten we de omgeving het Amboseli en zetten we de route verder. Eindhalte van vandaag is Tsavo National Park, een van de grootste natuurreservaten ter wereld en het op één na oudste nationale park van Kenia.
Overnachting in Serena Kilaguni Camp.

Tsavo West Diani

Safari-en route wanneer we Tsavo verlaten. Via de snelweg gaat de rit richting de kuststreek. Parelwitte zandstranden, prachtige riffen en fascinerende Swahilisteden tekenen Kenia’s kustlijn.

Bij aankomst genieten we van een vrije namiddag en is er gelegenheid tot relaxen.
Overnachting in Pinewood Beach Resort.

Diani Beach

Genieten van het strand

madarake express van mombasa naar nairobi

Diani Beach - Nairobi

Rond de middag worden we opgehaald voor de transfer naar de treinterminal van Mombasa. Tijdens een prachtige treinreis naar Nairobi genieten we van de panoramische uitzichten over de Keniaanse vlakte.

‘s Avonds bereiken we de terminal van Nairobi, waar we worden opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar het hotel dat vlakbij de luchthaven gelegen is. Overnachting in Four Points by Sheraton.

Nairobi - Brussel

In de ochtend wordt je overgebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met Kenyan Airways. Vandaar gaat het dan verder per trein naar Antwerpen en Brussel.

Aanvullende informatie:

 • Kleine Nederlandstalige groep min 2, max 12 personen

PRIJS PER PERSOON € 5899 op basis van een gedeelde tweepersoonskamer

Single supplement € 648 per persoon.

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten in economy klasse (inclusief taksen) met Kenya Airways.
 • Treinverbindingen vanuit Brussel-Zuid of Antwerpen.
 • Logies, maaltijden en activiteiten conform het programma.
 • Vermelde transfers.
 • Vervoer in een comfortabele 4×4 jeep met pop-up roof.
 • Inkomgelden en park fees voor alle inbegrepen activiteiten.
 • Erkende professionele Engelstalige gids.
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf zes deelnemers.
 • Diensten van onze vertegenwoordiger ter plaatse.
 • Gegarandeert vanaf 2 deelnemers

Niet inbegrepen:

 • Kosten voor visum/paspoort/inentingen.
 • Optionele niet-vermelde activiteiten.
 • Wasserijservice en fooien.
 • Dranken, niet vernoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven.
 • Annulering- en/of bijstandsverzekering (ten zeerste aangeraden)

Reisdocumenten:

Paspoort dat minimaal nog zes maanden geldig is na het vertrek uit Kenia. 

Het VISUM kan vooraf via het internet immigration.ecitizen.go.ke (grote voorkeur)
Je kan ook je visum voor vertrek aanvragen bij ambassade/consulaat, met mogelijkheid voor Oost-Afrikaans visum geldig voor Kenia, Rwanda en Uganda met Kenia al eerste land van aankomst of Oost-Afrikaans visum aan de grens
Voor meer informatie: diplomatie.belgium.be

Gezondheidsvoorzorgen.

Gele koorts: er is risico op gele koorts. Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Malaria: er is voornamelijk risico:

 • In heel het land is er een belangrijk malariarisico, met uitzondering van de onderstaande gebieden. Muggenwerende maatregelen worden aangeraden van de schemer tot de ochtend in combinatie met de inname van malariatabletten.
 • In Nairobi en in de hooggelegen gebieden boven 2500 meter in de volgende provincies: Central, Rift Valley, Eastern, Nyanza en Western Provinces is het malariarisico lager. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend. Aan personen met een hoger risico wordt geadviseerd om preventief malariatabletten in te nemen of om een noodbehandeling mee te nemen.

Deze Nederlandstalig begeleide rondreis is een organisatie van WONI SAFARIS erkenningsnummer 609500

Misschien interesseert een combinatie van een safari en een cruise in de Seychellen met het luxe yacht Emerald Sakara je ook? Klik hier.