Ladies Day At Royal Ascot 2023

Traditie, Pracht en Praal met Nederlandstalige begeleiding

Ladies day at Royal Ascot is een prachtig evenement waar u aan deel zal nemen. De derde dag van de Ascot Races is gekend als “Ladies Day”. Deze benaming gaat terug tot 1823 toen een anonieme dichter dit vers op papier zette:

“Ladies’ Day… when the women, like angels, look sweetly divine.”

Traditioneel, in die periode, kregen de dames ofwel een fikse korting op het toegangsticket of werden ze gratis toegelaten tot het evenement. Dit gebruik werd reeds ettelijke decennia geleden afgeschaft.

Ladies day at Royal Ascot is een combinatie van traditie, pracht en praal. Royal Ascot is ook zien en gezien worden. Het pronken met haute couture, exclusieve hoeden en juwelen creëren samen een onvergetelijke ervaring. Tijdens de trip staan er bezoeken aan o.a. Chawton House, Jane Austen House, Sir Harold Hillier Garden en een wijngaard op het programma.

Isabelle, van Gracious Manners, begeleidt u de hele reis. Zij maakt u wegwijs in de wondere wereld van de etiquette.

audleys wood

Programma:

Dag 1 – 21 juni 2023

Er is keuze uit verschillende opstapplaatsen. Van hieruit gaat het richting Calais waar u aan boord gaat van de Eurotunnel. In Folkstone zetten we meteen koers naar Chawton House. U bezoekt dit statige Manor en geniet er van de lunch (inbegrepen). Onderweg stopt u aan The British Tea museum. Na het bezoek aan Chawton House maakt u een wandeling naar het huis van Jane Austen. U sluit de dag af in Basingstoke in het Audleys Wood Hotel ****.

Dag 2 – 22 juni 2023

Vandaag is het hoogtepunt van de reis: Ladies day at Royal Ascot. Na het ontbijt vertrekt u naar Ascot (een klein half uur rijden) waar u één van ‘s werelds beroemdste paardensport evenementen bijwoont. Naargelang de omstandigheden kan er op weg naar Ascot een kort bezoek aan Windsor voorzien worden. Lunch is ook vandaag inbegrepen. ’s Avonds (rond 18u) rijden we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

ladies day at royal ascot 2023

Dag 3 – 23 juni 2023

In de voormiddag brengen we een geleid bezoek aan Sir Harold Hillier Garden. Er is vrije tijd en gelegenheid tot de lunch (faculatief) voorzien. Daarna rijdt u naar Hambledon Vineyard voor een bezoek en wijn degustatie. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 – 24 juni 2023

Na het ontbijt verlaat u het hotel en begint de terugreis. Beautiful Britain heeft op de laatste dag van deze reis een verrassingsactiviteit op het programma gezet. Rond 16u30 rijdt u richting Folkestone waar u omstreeks 18u00 met Eurotunnel de oversteek naar Calais maakt. Na de aankomst in Calais gaat het dan naar de verschillende afstapplaatsen.

Prijs: 1695€ pp (single supplement 160€)

Inbegrepen:

 • Autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
 • overtocht Calais/Folkestone/Calais met Eurotunnel
 • Hotel**** 3 overnachtingen inclusief ontbijt en 3 x avondmaal
 • Lunch op dag 1, dag 2 en dag 4
 • toegangsticket voor Ladies Day Royal Ascot Queen Anne Enclosure
 • deskundige begeleiding van Isabelle Coppens van Gracious Manners
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Vermelde excursies en bezoeken
 • documentatiepakket

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • de niet vermelde dranken en maaltijden
 • reis- en/of annulatieverzekering
 • toegangsgelden voor Chawton House, Jane Austen House, Sir Harold Hillier Garden en Hambledon Vineyard; kostprijs: GBP 60,- pp te betalen bij vertrek aan de reisleiding

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021.

Volgorde van de bezoeken kan wijzigigen door onvoorziene omstandigheden.