Jordanië

De Meest Complete Rondreis

Van de stilte van Wadi Rum met zijn mysterieuze rotsformaties naar het gonzende Amman. Van de imposante ruïnes van voorbije beschavingen naar de rust van de Dode Zee. Jordanië is een unieke bestemming met adembenemende landschappen en indrukwekkende monumenten.

Er zijn heel wat programma’s op de markt om Jordanië te bezoeken, maar ze missen altijd wel iets. Gewoon, iedereen probeert alles te beperken tot een week. Als je meer tijd hebt, en je wilt het land echt verkennen, dan is onderstaand het meest complete programma om kennis te maken met Jordanië.

Prijs per persoon

Vanaf

1600
Inbegrepen
verwelkoming op de luchthaven en transfer naar het hotel;
alle transport binnen Jordanië met een modern voertuig met air-conditioning;
Engelssprekende chauffeur gedurende de hele rondreis:
Lokale gidsen in Jerash, Petra en Dana:
8 hotelovernachtingen;
1 overnachting in het kamp van Wadi Rum;
half pension (ontbijt en avondmaal);
alle toegangsgelden nodig voor het programma;
de rit te paard door in Petra;
2 uur durende rit door Wadi Rum per 4 x 4
Niet inbegrepen
de vlucht van Brussel naar Amman H/T;
reisverzekering (annulering en/of bijstandsverzekering);
lunch (USD 15 per maaltijd);
persoonlijke uitgaven;
alle fooien
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Grote Moskee Amman
Brussel - Amman
Je kunt Amman, de hoofdstad van Jordanië, langs verschillende routes bereiken. Dit wordt beslist bij reservatie.
Amman - Aljoun - Jerash - Amman
De eerste stop vandaag is het kasteel van Aljoun. Dit werd in de twaalfde eeuw gebouwd door een generaal van Saladin. Daarna rijd je door naar een van de hoogtepunten van de reis. Jerash is een indrukwekkende archeologische site. Het wordt meermaals het Rome van Jordanië genoemd. Tegen de avond terugkeer naar je hotel in Amman.
Amman - Pella - Gadara - Amman
Vandaag bezoek je Pella en Gardara. Pella is een van de oudste archeologische vindplaatsen van Jordanië. Wat nu zichtbaar is, zijn de Romeinse overblijfselen. Maar er was hier al bewoning tijdens de steentijd. Daarna rijd je door naar de Romeinse ruïne van Gadara. Dit is ook sedert de eerste eeuw een pelgrimsoord voor de christenen.
Amman - Woestijnkastelen - Romeins Theater / Citadel - Dode Zee
In de voormiddag bezoek je de befaamde woestijnkastelen. Deze werden in de achtste eeuw gebouwd en hebben wel iets te verbergen. Een ervan werd door Lawrence of Arabia als zijn hoofdkwartier gebruikt. In de namiddag bezoek je nog het Romeinse theater en de citadel van Amman. Daarna gaat het richting Dode Zee voor de overnachting.
doopplaats van Christus
Dode Zee - Doopplaats van Christus - Dode Zee
Vandaag is er een korte uitstap naar een, voor het Christendom, belangrijke plaats: de plaats waar Jezus in de Jordaan werd gedoopt. Het is een complex met byzantijnse overblijfselen en een heel mooie kerk.
Dode Zee – Nebo – Madaba – Kerak – Petra
Je trekt vandaag verder door Jordanië. Eindpunt van de dag is Petra. Maar vooraf passeer je de berg Nebo. Het was hier dat volgens de bijbel Mozes het beloofde land mocht zien voor hij stierf. De kerk van Madaba bevat een uniek mozaïek. Dit is een van de oudste kaarten van het Midden Oosten. Daarna breng je een bezoek aan het kasteel van Kerak om uiteindelijk aan te komen in Petra.
Petra
Petra is een van die plaatsen die je moet gezien hebben. Deze stad werd gebouwd door de Nabateeërs. Petra is deels gebouwd en uit de rotsen uitgehouwen. Het is een mengeling van oosterse en hellenistische invloeden. De hele dag is voorzien voor het bezoek aan deze UNESCO werelderfgoed site.
Petra - Wadi Rum
Wadi Rum werd beroemd door de scenes uit de film Lawrence of Arabia. Het is een unieke biotoop. Je zal hier overnachten in een bio campement. Een andere attractie is de stilte en de prachtige sterrenhemel.
Zeven pijlers van de wijsheid
Wadi Rum - Wadi Dana - Amman
Van Wadi Rum gaat het naar Wadi Dana om dan uiteindelijk terug aan te komen in Amman.
Amman - Brussel
Naargelang het vertrek van de terugvlucht wordt je naar de luchthaven overgebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

IJsland en Groenland Seabourn Expeditie

Seabourn Expeditiecruise IJsland & Groenland IJsland & Groenland 16/07/2023 – 31/07/2023 16 dagen / 15 nachten Vanaf 15.939 p.p. Voor boekingen tussen 28/12/22 en 28/02/23 geniet je bovendien tot 25% korting* Vaarroute Dag 1: Reykjavik, IJsland Dag 2: Op zee

Lees verder »

Griekenland en Turkije met Seabourn

Griekenland en Turkije met Seabourn  De Middellandse Zee  Van 30/07/2023 tot 06/08/2023  8 dagen / 7 nachten vanaf € 5.339 p.p. Voor boekingen tussen 28/12/22 en 28/02/23 geniet je bovendien tot 15% korting* Vaarschema Dag 1: Istanbul, Turkije Dag 2:

Lees verder »

25 procent korting op Seabourn Cruises

Krijg tot 25% korting op je Seabourn cruise  Boek tussen 28/12/22 en 28/02/23  Tot 15% voordeel op luxe zeecruises  Tot 25% voordeel op expeditie cruises   Hoe zit dit in elkaar? Boek tussen 28/12/22 en 28/02/23 een cruise bij Seabourn

Lees verder »
E-mail deze pagina