Wat als we weer mogen reizen?

reizen vliegtuig cabineEr zijn mensen die straks met veel plezier en zonder morren op het vliegtuig stappen om hun welverdiende vakantie te vieren. Anderen zullen dat eerder met een klein hartje doen omwille van corona.

Dit ontgaat de reisorganisators en vliegtuigmaatschappijen niet. Het is niet alleen een kwestie om passagiers op hun gemak te stellen. Dit is gewoon de strikt noodzakelijke veiligheid voor personeel en passagiers.

De luchtvaartmaatschappijen doen er ondertussen alles aan om de verspreiding van het virus te voorkomen.

  • mondkapjes voor passagiers en personeel;
  • vliegtuigen worden grondiger en meermaals gereinigd tijdens hun rotatie;
  • de lucht aan boord van een toestel is zuiverder dan aan de grond, het ventilatiesysteem is voorzien van filters die niet alleen stof, maar ook bacteriën en virussen uit de lucht haalt.

Boeing wil nog een stap verder gaan. Ze zijn zelf op zoek naar de beste reinigingsmiddelen zodat ze de luchtvaartmaatschappijen kunnen adviseren. Ze werken aan een systeem dat reinigt met UV licht. Ze experimenteren met antibacteriële lagen die ze kunnen aanbrengen op oppervlaktes die frequent worden aangeraakt zoals de klaptafeltjes, toiletdeuren en bagagebakken.

Wees gerust, geen enkele maatschappij wil in het nieuws komen als zijnde een verspreider van het virus. Met een goede hygiëne en de medewerking en het gezond verstand van de passagiers kan er opnieuw veilig gevlogen worden. Misschien niet meer zo leuk als vroeger, maar er zijn zoveel dingen niet meer zo leuk als vroeger. Kwestie om eerst aan te passen en daarna te genieten.