web analytics

TUI COVID-19 Bijstand

Een geruststelling voor reizigers op de bestemming

Veel onder jullie willen wel op reis, maar durven dit niet. Er zijn teveel vragen en onzekerheden. Daarnaast blinkt zowel de verschillende regeringen als de pers uit in halfslachtige en onduidelijke informatie. Dit helpt niet om het vertrouwen van de reiziger te winnen.

Om dit vertrouwen terug te winnen roept TUI een nieuwe COVID-19 dienstverlening in het leven. Zoek je zekerheid rond mogelijke risico’s omwille van corona op reis? Dan krijg je die bij TUI. Tui geeft de garantie op ondersteuning bij een probleem dat door corona wordt veroorzaakt. Vanaf nu geeft TUI een COVID CARE SERVICE.

Deze service is van toepassing op alle nieuwe en bestaande reservaties en is in de pakketprijs inbegrepen. Ze wordt aangeboden aan alle klanten die met een TUI-pakketreis vertrekken tussen vandaag en 31 december 2020. TUI staat garant voor begeleiding en financiële tussenkomst in de verschillende situaties die een reiziger door corona kan overkomen:

  • Terugbetaling van een COVID-19-test voor wie symptomen vertoont:
  • Medische hulp indien bij de vakantieganger COVID-19 wordt vastgesteld tijdens zijn vakantie;
  • Terugbetaling van de kosten voor het HELE reisgezelschap voor een verlengd en een nieuwe terugvlucht indien de reiziger tijdens de vakantie in quarantaine wordt geplaatst;
  • Dekking van de kosten voor een medisch noodzakelijke repatriëring bij een positieve COVID-test;
  • Een 24/7 noodnummer en app voor medische assistentie. De noodcentrale begeleidt de getroffen reiziger bij de nodige stappen.

Ik word iedere dag geconfronteerd met vragen wat als ik daar besmet wordt. Wat als de zone die ik bezoek plots van groen naar oranje of rood springt? Wie betaalt mijn kosten als ik in quarantaine moet?

De TUI COVID-19 bijstand geeft hierop een adequaat antwoord. Besef dat de meeste door Buitenlandse Zaken als groen gemarkeerde bestemmingen veiliger zijn dan België. Wij staan in het buitenland gemarkeerd als het equivalent van oranje en rood.

De TUI COVID-19 CARE SERVICE is van toepassing op pakketreizen. Dit zijn vliegtuigreizen met accommodatie. Deze service is niet van toepassing voor autoreizen of enkel vliegtuigtickets.