Negatieve Covid test nodig voor Spanje!

Er zijn een paar belangrijke wijzigingen te melden voor wie in deze corona tijden met vakantie naar de zon wil.

Vanaf vandaag 14 november moet iedereen die naar de Canarische Eilanden afreist en in een toeristen accommodatie verblijft (hotel) een negatieve PCR Covid test voorleggen. Deze moet ten vroegste 72 uur voor zijn aankomst zijn afgenomen. Dit geldt momenteel niet voor wie in zijn eigendom verblijft. Dit is een maatregel van het lokale bestuur.

Belangrijker is dat vanaf 23 november IEDEREEN die naar Spanje (het vaste land en de Balearen) afreist over een negatieve PCR Covid test moet beschikken.

negatieve covid test voor spanje

Momenteel heeft Portugal nog geen gelijkaardige maatregelen afgekondigd. We leven echter in een wereld waar zaken heel snel kunnen veranderen.

Van de exotische bestemmingen zijn bezoekers aan de Dominikaanse Republiek en Tanzania (Zanzibar) verstoken van deze verplichting.

Dubai is een beetje soepeler, daar moet de test ten vroegste 92 uur voor de aankomst zijn afgenomen. Dit levert al wat minder stress op voor het moment waarop de test moet worden afgenomen en als het resultaat langer dan 24 op zich laat wachten.

Let wel op, wil je naar de zon tijdens de Kerst / Nieuwjaar periode dan zou ik toch maar beslissen. Het zijn niet alleen de Belgen die opnieuw beginnen te reizen. Voor de Emiraten wordt het op de rechtstreekse verbinding al knap moeilijk om een degelijk tarief te vinden. Reken niet op een voordelige last-minute naar de zon tijdens deze periode.

Als ik kan helpen, je weet waar me te vinden. Je kunt niet langskomen maar we hebben, telefoon, sociale media en zoom ter beschikking.