Het reisverbod is nutteloos en illegaal

Een universitaire studie bevestigt dat het reisverbod onnodig, contraproductief en illegaal is.

De federale regering handhaaft nu reeds meer dan drie maanden een reisverbod. Academici van de VUB, ULB en UCL publicereerden een harde conclusie tegen dit reisverbod.

Het reisverbod kwam eerder al onder fel vuur van de Europese Commissie. Zij ziet er een basisschendig in van de EU principes van het vrij verkeer van personen. Temeer dat Brussel een verzamelpunt is van EU-instellingen. Met andere woorden, de commissie, met Didier Reynders als EU-commissaris voor Justitie,  ging met de voetjes stampen.

reisverbod is nutteloos en illegaalHet lijkt erop dat Reynders nu gelijk krijgt van en brede groep academici. Volgens de academici werd het reisverbod drie maanden geleden afgekondigd omdat dit nodig zou zijn om de gevaarlijke Britse variant buiten te houden. Vandaag is deze de dominerende variant. Het verbod is dus een maat voor niets geweest. De initiële motivatie houdt en hield dus geen steek.

De ziekenhuisopnames na de Kerst- en Krokusvakantie werden onderzocht. Het aantal besmettingen steeg net meer na de tweede vakantieperiode toen het reisverbod van toepassing was. Nochtans waren de experten van de Gems, dat aandrong op dit verbod het volmondig eens dat dit verbod zou helpen. NIET DUS!

Volgens de academici is dit reisverbod nutteloos en illegaal.

Dit reisverbod is illegaal en levert geen enkel resultaat.

Ik ben geen academicus maar heb dit eveneens voorspelt. Je kunt net zo goed besmet worden in de Lippenslaan in Knokke als op de Ramblas in Barcelona. Als je de beschermende maatregelen volgt dan is het risico in het buitenland even groot, zelfs minder dan bij je thuis.

En als je nu denkt dat ik, als reisagent, dit uit mijn duim zuig? Lees hier het volledige, Franstalige (16 pagina’s) verslag van het onderzoek.