web analytics

Geniet van een magische Kerstmis in Engeland

Bestaat er iets romantischer als Kerstmis in Engeland?

Kerst wordt in Engeland groots gevierd.

Het prachtige Yorkshire is het sprankelende decor voor deze kerstreis naar Engeland. Eén van de hoogtepunten van deze kerstreis is het bezoek aan het statige Harewood House. Een jonge William Turner legde het aan het einde van de 18de eeuw reeds vast in zijn schilderijen. In deze periode is het landgoed geheel ondergedompeld in een feeërieke kerstsfeer. Het huis vormde onlangs nog het decor voor de tv-serie Victoria en ook in de filmversie van Downton Abbey.

We dwalen ook door de sfeervol versierde straatjes van het middeleeuwse York en genieten van een magisch kerstgevoel. Verder op het programma staan Harrogate en Saltaire. Graag nodig ik om te genieten van een sfeervolle Kerstmis in Engeland.

Kerstmis in Engeland

Programma:

Dag 1

Vertrek in de namiddag richting Rotterdam/Europoort, waar we inschepen voor de overtocht met P&O ferry’s richting Hull. Aan boord hoeft u zich niet te vervelen, want met een winkel, restaurant en entertainment is de overtocht al volop vakantie. Avondmaal en overnachting aan boord op basis van een standaard 2-persoons kajuit met stapelbed (andere kajuittypes mogelijk op aanvraag en mits supplement).

Dag 2

Na het ontbijt aan boord, kerstsfeer in yorkontscheping en vertrek naar York. York heeft heel wat uit het verleden weten te bewaren. Het wordt bijna geheel omringd door de oude stadsmuur. Bij aankomst begeleide wandeling met Engelstalige lokale gids. Vervolgens gelegenheid tot vrije lunch en kerstshopping. Avondmaal en overnachting in hotel The Crown te Harrogate.

Dag 3

Na het ontbijt, begeleide wandeling doorheen Harrogate met Engelstalige lokale gids. In de namiddag kan u de kerstmarkt bezoeken. De beroemde kerstmarkt van Harrogate keert terug naar het stadscentrum voor 10 dagen feestelijk shoppen bij een eclectische mix van lokale handelaren en traditionele Europese kerstkraampjes. Naast de kans om te genieten van een echte Harrogate kerstwinkelervaring, is er muziek en entertainment. Rond 16u30 vertrek vanuit Harrogate voor diner in Fairfax House, één van de mooiste Georgian herenhuizen van Engeland, vooraf gegaan door een bezoek dat u meevoert naar de gloriedagen van het stadsleven in het achttiende-eeuwse York. Na het diner terug naar ons hotel in Harrogate

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we het Victoriaanse modeldorp Saltaire, dat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het dorp, opgetrokken in klassieke stijl is prachtig bewaard gebleven, het werd in de 19e eeuw ontworpen in opdracht van filantroop Sir Titus Salt. Daarna gaat het naar Harewood House, een sprookjesachtig 18e-eeuws landhuis met tuinen ontworpen door Lancelot ‘Capability’ Brown. Het huis heeft ook als decor gediend voor opnames van de serie Victoria en in de film vankerstafel Downton Abbey. Tijdens de kerstperiode is het volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. In de late namiddag / vroege avond gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt en check-out. Vandaag is de laatste dag aangebroken van deze kerstreis doch er staat nog heel wat op het programma. Rond 09u vertrek naar Burton Constable Hall & Grounds voor een rondleiding en gelegenheid tot vrije lunch. Dit landgoed is al meer dan 700 jaar de thuisbasis van de familie Constable. Het is één van de meest fascinerende Engelse landhuizen met historische collecties .Daarna verder naar Hull waar we een begeleide wandeling maken. Vervolgens rijden we naar de ferry terminal van P&O ferry’s waar we rond 20u30 vertrekken voor de overtocht naar Rotterdam. Avondmaal en overnachting aan boord op basis van een standaard 2-persoons kajuit met stapelbed.

Dag 6

Na het ontbijt ontscheping en terug naar de verschillende afstapplaatsen in België.

Prijs: 1250 € pp (240€ single supplement)

Inbegrepen:

 • Autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
 • Overtocht Rotterdam-Europoort/Hull/Rotterdam-Europoort met P&O ferry
 • 2 overnachtingen aan boord op basis van een standaard 2-pers binnen kajuit(stapelbed)
 • Maaltijden aan boord inbegrepen (avondmaal + ontbijt heen en terug)
 • Hotel*** 3 overnachtingen inclusief ontbijt en 2 x avondmaal
 • Kerstdiner 16/12 incl. aperitief en halve fles wijn op privé-locatie
 • Festive afternoon tea als lunch op dag 4
 • Toegangsgelden Harewood House, Fair Fax House, Burton Constable Hall
 • Begeleide wandeling met Engelstalige lokale gids in York, Harrogate en Hull
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Vermelde excursies
 • Documentatiepakket

Niet Inbegrepen:

De niet vermelde diensten onder rubriek inbegrepen
Persoonlijke uitgaven
De niet vermelde dranken en maaltijden
Reis- en/of annulatieverzekering

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen vanwege onvoorziene omstandigheden.