web analytics

Explora Journeys

There's a new kid on the luxury block

explora journeys

MSC Cruises is gekend omwille van zijn relatief budget vriendelijke cruise prijzen en een uitstekende kwaliteit/prijs verhouding. Het zijn wel heel grote schepen die probleemloos de bevolking van een groot dorp aan boord kunnen ontvangen.

Nu doet MSC Cruises met een nieuw merk én nieuwe schepen een gooi naar de luxe markt. Volgend jaar in mei maakt de EXPLORA I haar maiden trip. De kleinste van haar 461 kajuiten heeft een oppervlakte van ongeveer 35 m2. De schepen van Explora Journeys hebben allemaal kamerhoge ramen die uitgeven op een terras. Er zijn vier zwembaden aan boord en negen restaurants. Dat voor, bij volle bezetting, 922 passagiers die door 700 bemanningsleven worden vertroeteld.

Nu hoor ik de klimaat fanaten al foeteren over de ecologische voetafdruk van cruise schepen. Daar is aan gedacht. Als het schip aan de wal ligt, dan sluit het aan op het elektriciteitsnetwerk van de haven zodat er geen uitstoot is.  Van zodra ze beschikbaar zijn, kunnen de Explora schepen zich zonder probleem aanpassen aan de nieuwste technologiën om hun ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden. Plastiek voor eenmalig gebruik komt niet aan boord. Alle vier de Explora Journeys schepen krijgen het RINA DOLPHIN label. Dit certifieert een minimum aan onder water lawaai zodat zeezoogdieren er zo weinig mogelijk last van hebben.

De eerste afvaart is op 31 mei van volgend jaar en gaat in 12 dagen van Barcelona naar Athene. Onderweg wordt aangelegd in St Tropez, Calvi, Rome, Fiskardo en Istanbul om daarna de reis in Athene af te sluiten. Instapprijs is vanaf € 7000 per persoon in All Inclusive uiteraard.

De reservaties zijn open op het gekende adres dat je onderaan deze pagina vindt.s