Droom nu, Reis later.

droom nu, reis laterHet lijkt erop dat we nog even in ons kot moeten blijven. Aan de horizon laat de zon zich sporadisch zien. Zo is er sprake dat we vanaf 8 juni, zij het wel onder strikte voorwaarden, toch terug op pad kunnen. Een aantal landen maken zich op voor het toeristisch seizoen. Is dit nu een wortel die ons een perspectief moet bieden? 

Het is in ieder geval zeker dat we wat minder gemakkelijk op pad kunnen gaan. Maar wat dan nog. Na 11 september was er plots al heel veel niet meer mogelijk. De veiligheid werd aangescherpt en dan nog, we foeterden wel op de lange rijen die aanschoven voor de security check. Maar dan nog. Straks waren we er door heen en de zon wachtte op ons. Nu wordt de veiligheid opnieuw opgeschroefd. Niet voor een terreur dreiging, maar voor onze gezondheid. Zo maakte Lufthansa vandaag bekend dat iedereen aan boord een vorm van mondmasker moet dragen. Comfortabel is anders, maar wat moet maar met uitzondering om thuis te blijven is er weinig keus.

Toerisme voor veel landen een bijna unieke bron van inkomsten. Dit maakt dat iedereen zich op één of andere manier klaar maakt om toeristen te ontvangen. We zullen dus niet in ons land gevangen zitten. Tenzij onze federale regering daar natuurlijk anders over beslist. Dus, droom nu, reis later.