Cruise Fraude

fraudeDe misdaad slaapt niet en laat zich niet afschrikken door Corona. Integendeel, ze ziet het als een extra kanaal om het geld van de goedgelovige burger afhandig te maken. Door Corona zijn er heel wat cruises geannuleerd. De oplichters richten nu hun pijlen om cruisereizigers die op terugbetalingen wachten.

Er komen berichten binnen waarin wordt gewaarschuwd voor een aantal, zij het traditionele, praktijken die voor de gelegenheid in een nieuw jasje worden gestoken.

Cruisereizigers, of eigenlijk gelijk wie, kan een e-mail ontvangen die zo te zien vanuit een rederij zijn verstuurd. Zij stellen dat dit bericht de beste, veiligste en gemakkelijkste manier is om een terugbetaling te bekomen. Natuurlijk vragen ze persoonlijke gegevens op zoals bankrekeningen en / of creditkaart gegevens op.

DUS WAT ER OOK GEBEURT, GEEF NOOIT DEZE GEGEVENS VIA TELEFOON, E-MAIL OF SMS aan personen die je lukraak opbellen.

Weet dat een cruise maatschappij je nooit zal contacteren om dergelijke gegevens op te vragen. Over het algemeen zijn deze details al in hun bezit.

Wees dus op je hoede voor ongevraagde telefoon gesprekken die met een smoes proberen aan je gegevens te komen. Een “further cruise credit” heeft geen enkele band met een credit card of een bankrekening.

Laat je reisagent de terugbetalingen en compensaties van geannuleerde cruises afhandelen. Wij zijn op de hoogte van jullie dossiers en weten wat we aan wie mogen toevertrouwen.