Bezoek aan Downton Abbey

De filmlocaties en het bezoek aan Downton Abbey
Afreis 27/05/2023

Fan van Downton Abbey? Als je van de tv serie hebt genoten.droom je er misschien om de locaties te bezoeken waar de serie en de film werden opgenomen?
Dit is je kans. Op 27 mei vertrekt een kleine groep die Highclere Castle (Downton Abbey), de filmlocaties in Oxford en de Cotswolds gaat bezoeken. Zo maak je kennis met enkele plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie. Je waant je meteen even terug in een heel ander tijdperk. De serie wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Naast bezoeken aan de bekende filmlocaties, bezoeken we ook de prachtige stad Oxford en verkennen we het glooiende landschap en de lieflijke dorpjes van de Cotswolds.

sudbury house


Programma

Dag 1: vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Calais waar we de ferry nemen van DFDS naar Dover. Bij aankomst gaat het richting Kingston Bagpuize voor bezoek aan Bagpuize House (gevolgd door thee en cake). Onderweg halte en gelegenheid tot lunch. Na het bezoek aan Bagpuize House gaat het naar onze verblijfplaats het Sudbury House Hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt gaat het richting Bampton. Hier maken we een wandeling doorheen het dorp en zien we de verschillende locaties waar de opnames plaatsvonden voor de serie van Downton Abbey. Vervolgens naar Cogges Manor Farm voor bezoek en gelegenheid tot lunch. Cogges Manor farm was de Yew Tree farm van de familie Drewe in de serie. Aansluitend gaat het naar Oxford en is er gelegenheid tot shopping. Rond 18u vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

bezoek aan downton abbey


Dag 3:
Vandaag gaat u op verkenning langsheen verschillende typische dorpjes in de Cotswolds. Zo staan o.a. op het programma Burford, Bibury, Bourton on the Water,… Onderweg heeft u gelegenheid voor een lunch. In de late namiddag keren we terug naar het hotel en heeft u vrije tijd tot aan het diner en overnachting. (NB de exacte dorpjes die worden bezocht kunnen onderling met de deelnemers worden besproken).

Dag 4: In de voormiddag hebben we een geleid bezoek aan Oxford, The Downton Abbey era tour. Tijdens deze rondleiding ontdekt u hoe het leven was tijdens de periode van Downton Abbey. Om 14u 30 worden we verwacht in Highclere Castle voor een bezoek aan dit kasteel dat de belangrijke rol van Downton Abbey op zich nam in de serie. Je kan er ook de permanente Egyptische tentoonstelling bezoeken en in de tuinen rondkuieren. Rond 17u30 keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 5: Na het ontbijt en check-out vertrek je naar Waddesdon Manor voor bezoek aan de tuinen. Rond 13U30 rijden we verder richting Folkestone waar we in de vroege avond de shuttle nemen richting Calais. Als de tijd het toelaat voorzien we nog een rondleiding in Folkestone met focus op de hotels uit de tijd van Downton Abbey
Bij aankomst in Calais gaat het terug naar de verschillende afstapplaatsen.

prijs : € 795 single supplement : € 190 (voor de 4 nachten).

Inbegrepen:

  • reis per luxe autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
  • vaste opstapplaatsen: Leefdaal, carpool Affligem, carpool Kontich, Gentbrugge, Brugge (andere opstapplaatsen op aanvraag)
  • overtocht heenreis Calais-Dover DFDS ferry (incl voucher ontbijt), retour Folkestone-Calais met Eurotunnel
  • Verblijf in hotel Sudbury House hotel: 4 overnachtingen op basis van een 2-persk incl. half pension
  • Entreegeld Highclere Castle
  • Nederlandstalige deskundige begeleiding
  • Vermelde excursies

Niet inbegrepen:

  • Persoonlijke uitgaven voor maaltijden en dranken, en ook toeristische activiteiten zoals vermeld in het betreffende programma onder “gelegenheid tot” of “mogelijkheid tot”
  • Annulering- en/of reisbijstandverzekering
  • Entreegelden voor Bagpuize House, Cogges Farm, Waddesdon Manor (als “pakket” beschikbaar, kostprijs: circa 68£, te betalen aan reisleider bij vertrek)

Geldig internationaal paspoort verplicht voor alle reizen naar Groot-Brittannië vanaf 01/10/2021
NB: de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden volgens omstandigheden.